Om

Här kan du läsa om polcirkeln där du finner vidderna och sjöarna samt dina alldeles egna små “smultronställen”. Det här är precis vad det handlar om för både den bofasta lokalbefolkningen och för den tillfällige besökaren. Här finns också alla de alldeles speciella aktiviteter och sevärdheter samt evenemang som gör din semester minnesvärd och helt komplett. Tänk en helt vit och ren snö samt en helt ren och klar luft samt ett riktigt rent vatten.

I Lappland så är föroreningar fortfarande något som är mycket sällsynt. Norra polcirkeln är den nordligaste av de fem stora breddgraderna som alltid är utmärkta på kartor och jordglober över jorden. Norra polcirkeln markerar bland annat gränsen där solen inte går ner vid sommarsolståndet. Här skiner den 24 timmar i sträck. På samma vis så går solen aldrig upp under vintersolståndet och lämnar därför polcirkeln helt mörk under dygnets 24 timmar.

Detta beror helt och hållet på jordens axel då den lutar åt det ena och sedan åt det andra hållet under årets gång. Under månaderna Juni och Juli så tar den norra polcirkeln emot mer solljus än någon annan plats på jorden och detta kan du hitta mer om när du fortsätter läsa här på sidan!